Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола посвети ключовия успех над Челси с 1:0 на контузените Бенжамен Менди и Серхио Агуеро. 

Френският бранител е аут за няколко месеца заради тежка травма в коляното, а  нападателят пострада след катастрофа в Амстердам. Въпреки това Гражданите спечелиха много важни 3 точки след гол на Кевин де Бройне. 

„Искам да посветя този мач на Бенжамен и Серхио. Много сме тъжни за Менди, който донесе различен дух в съблекалнята. Същото е при Агуеро, който все пак се надяваме, че ще се върне по-скоро“ заяви Гуардиола. 

„Така или иначе ние имаме отлични играчи и дойдохме да спечелим този двубой. Радостен съм, защото за първи път победих на този стадион като мениджър. Всички сме много щастливи, защото играхме силно, особено през второто полувреме“ добави той. 

„Челси е много опасен отбор,  когато атакува, но ние успяхме да задържим топката колкото можем повече. Това ни помогна, а и в хода на мача се подобрихме. Не трябва обаче да забравяме, че има още много срещи“ каза още Гуардиола. 

„Много съм щастлив за Кевин (Де  Бройне), който прави абсолютно всичко. Изключително умен футболист, който може да играе на 4,5  или 6 позиции. Просто сме късметлии, че е при нас. Фабиан (Делф) също бе фантастичен. Миналия сезон бе много труден за него и затова съм толкова доволен от представянето му“.